Tratamentul herpesului genital
Anima

Deşi leziunile herpetice se vindecă spontan în 10 zile, disconfortul pe care îl au majoritatea pacientelor determină necesitatea unui tratament. Când o pacientă se prezintă pentru prima dată la medic cu un episod simptomatic cel mai important obiectiv este îndepărtarea sau cel puţin diminuarea simptomelor.Deşi leziunile herpetice se vindecă spontan în 10 zile, disconfortul pe care îl au majoritatea pacientelor determină necesitatea unui tratament. Când o pacientă se prezintă pentru prima dată la medic cu un episod simptomatic cel mai important obiectiv este îndepărtarea sau cel puţin diminuarea simptomelor.
Pacientele care prezintă un rpim episod beneficiază de tratament oral cu Aciclovir timp de 7-10 zile.Tratamentul iniţial cu Aciclovir nu va influenţa rata recurentelor ulterioare.
Actualmente dispunem şi de alţi agenţi antivirali: Valaciclovir si Famaciclovir. Episoadele de herpes genital recurent trebuie tratate imediat ce apare primul semn local sau primul prodrom. Se administrează Famaciclovir, Valaciclovir sau chiar Aciclovir.
La pacientele cu recurente frecvente ( peste 6/an) se poate asocia un tratament de imunostimulare prescris de către medicul specialist.
Foarte importante sunt şi sfaturile pe care femeia le primeşte de la medicul specialist care va explica natura extrem de variabilă şi recurenta a bolii, potenţialul de transmitere la partenerul sexual sau la făt cât şi posibilitatea răspândirii virusului în afara perioadelor simptomatice.
Femeia trebuie să ştie că anumiţi factori cum ar fi stresul, febra, traumatismele, menstruaţia pot să precipite apariţia recurentelor.

Multe paciente sunt îngrijorate de posibilitatea trasmiterii virusului la copii şi acestea trebuie să ştie că riscul transmiterii în timpul naşterii este minim la femeile cu herpes recurent.

Sanda Naforniţă, medic specialist ginecologie, Anima Victoriei

Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt