Vreau sa iau anticonceptionale- Ce fac?
Anima Contraceptia este o problema de sanatate a femeii.

 
            Ea trebuie discutata de ambii parteneri cu medicul ginecolog pentru a gasi o solutie optima pentru cuplul respectiv.

Anticonceptionalele orale reprezinta medicamente care asigura contraceptia cu un grad mare de siguranta, deoarece blocheaza ovulatia, deci impiedica formarea ovulului care ar urma sa fie fecundat.

Exista mai multe grupe de anticonceptionale cu doze variate de hormoni, iar administrarea lor va fi indicata exclusiv de medicul ginecolog dupa efectuarea unui consult si a unor analize in prealabil.

            Aceste analize includ examenul Papanicolau si analize de sange care sa excluda o tulburare de coagulare a sangelui, o boala hepatica, diabetul zaharat.

  De asemenea, trebuie facuta anamneza atenta a femeii pentru a identifica anumiti factori de risc familiali si trebuie sfatuita sa renunte la fumat, acesta reprezentand un factor de risc important pentru consumul de anticonceptionale.

 Prin urmare daca ati luat decizia de a recurge la o metoda contraceptiva sigura si moderna, adresati-va medicului ginecolog pentru a primi un sfat avizat si pentru a gasi impreuna cu acesta metoda contraceptiva care vi se potriveste cel mai bine.

 

 Dr Sanda Nafornita
 Medic specialist obtetrica-ginecologie

Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt