Cancerul de col uterin poate fi prevenit
Anima

Cancerul de col uterin este o problema majora de sanatate publica, in Romania reprezentand a doua cauza de deces la femei. 
Vrei o programare la Dr. Sanda Nafornita?

Suna la Call Center Anima: 021. 9838

Cancerul de col uterin este o problema majora de sanatate publica, in Romania reprezentand a doua cauza de deces la femei. Aproximativ 3000 de femei mor anual din cauza acestei patologii. Aceasta afectiune se dezvolta treptat si in fazele incipiente nu are simptome particulare, prevenirea devenind esentiala. 

Cauza majora pentru aceasta patologie s-a demonstrat a fi infectia cu Papilomavirus-HPV, un virus complet asimptomatic care se transmite prin contact sexual. Acest virus este extrem de raspandit mai ales in populatia tanara care nu beneficiaza de tratament specific.

Vestea buna este ca poate fi cu usurinta prevenit printr-un consult ginecologic anual si prin examenul Babes-Papanicolau, test de screening esential care trebuie realizat de orice femeie anual. Acest test poate identifica diverse anomalii la nivelul colului uterin, precum leziunile precanceroase in stare incipienta, acestea fiind complet vindecabile. Completarea investigatiilor este absolut necesara in prevenirea, diagnosticarea si vindecarea cancerului de col uterin.  

Clinicile Anima au demarat un program complet de preventie si diagnosticare precisa a cancerului si a starilor precanceroase. Pachetele Pearl si Pearl Plus oferite de clinicile Anima includ toate investigatiile necesare diagnosticarii, precum examenul PAP, colposcopia, genotiparea HPV etc., toate acestea oferite la cel mai mic pret din piata In cazul in care rezultatele investigatiilor o impun, diagnosticul se completeaza printr-o metoda minim invaziva si nedureroasa, cunoscuta sub numele de ERAD,  prin care leziunea de pe col este extirpata, analizata histopatologic si vindecata.

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre pachetele Pearl si Pearl Plus intra pe www.clinica-anima.ro/Pearl, sau suna la Call Center Anima 021 9838

   

Dr. Sanda Nafornita
Medic Specialist Obstetrica - Ginecologie
Clinica Anima Victoriei
Clinica Anima Veteranilor

Vrei o programare la Dr. Sanda Nafornita?
Suna la Call Center Anima: 021. 9838


         
Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt