Complicaţiile hemoroizilor
Anima Una dintre complicaţiile hemoroizilor este sângerarea hemoroidară, care se datorează lezării unor vase mici, mai superficiale în timpul defecaţiei. Aceasta se manifestă prin eliminarea de sânge prin anus...

Ce sunt hemoroizii?
Hemoroizii sunt dilataţii ale unor vene care formează plexul hemoroidal. Hemoroizii pot fi externi (în afara anusului) sau interni (aceştia determină manifestări clinice şi se pot complica).

 Complicaţiile hemoroizilor:

-       Sângerarea hemoroidară se datorează lezării unor vase mici, mai superficiale în timpul defecaţiei. Se manifestă prin eliminarea de sânge prin anus (rectoragie). Caracterele sângerării hemoroidare: sânge roşu, proaspăt, în cantitate redusă, care coafează  scaunul (la suprafaţa scaunului) sau apare pe hartia igienică. ! Pentru orice sângerare anală trebuie să vă prezentaţi la medic. Semne de alarmă (prezenţa lor implică prezentarea de urgenţă la medic): orice modificare a caracterului sângerării sau asocirea unor manifestări clinice precum:  lipsa poftei de mâncare, scădere în greutate, dureri abdominale importante

-       Tromboza hemoridara: reprezintă formarea unui cheag de sânge într-o venă hemoroidară. Acest cheag de sânge fie se va retrage spontan, fie se va evacua printr-o rectoragie.

-       Prolapsul hemoroidar: reprezintă alunecarea hemoroidului intern prin anus la exterior. Apare ca o formaţiune mica protruzivă (ca o bobiţă) de culoare roşie, care la început, poate fi reintrodus cu degetul înapoi în anus. Cu timpul, creşte în dimensiuni, nu mai poate fi introdus în anus, devine dureros şi poate sângera în momentul defecaţiei.

 Hemoroizii reprezinta o afecţiune frecvent întâlnită în zilele noastre care nu evoluează la cancer dar care poate masca prezenţa unui cancer (de multe ori, sângerările anale sunt puse pe seama hemoroizilor şi nu sunt investigate suplimentar). De aceea, pentru orice sângerare anală este bine să vă adresaţi medicului.

Dr. Dana Gabriela Moraru, medic specialist gastroenterolog, Anima Victoriei

Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt