Vitaminele prenatale
Anima Pentru sănătatea mamei şi a copilului se recomandă folosirea de vitamine "prenatale" care echilibrează eventualele deficienţe nutriţionale ale viitoarei mame.

Pentru sănătatea mamei şi a copilului se recomandă folosirea de vitamine "prenatale" care echilibrează eventualele deficienţe nutriţionale ale viitoarei mame.

Aportul de ACID FOLIC reduce riscul malformaţiilor congenitale grave cum sunt cele de tub neural. Un nou născut cu spina bifida, cea mai frecventă malformaţie a tubului neural se naşte cu canalul vertebral incomplet închis, nervii fiind expuşi sunt lezaţi şi apar diferite grade de paralizie.

Deoarece tubul neural se dezvoltă în primele 28 de zile de la concepţie când cea mai mare parte dintre femei nu ştiu că sunt însărcinate, se recomandă administrarea de acid folic preconcepţional (în doză de 5mg/zi).

Există şi surse naturale de acid folic, cum ar fi: vegetale cu frunze verzi, nuci, fasole, citrice. De asemenea, se găseşte în cerealele ce se consumă la micul dejun şi care sunt îmbogăţite cu vitamine şi acid folic.

Totodată, consumul de CALCIU în sarcină poate preveni reducerea densităţii osoase la mamă.

FIERUL ajută ca sângele matern să transporte mai bine oxigenul.

Chiar dacă e de preferat ca aceste suplimente vitaminice să fie obţinute din anumite alimente, aportul de preparate vitaminice este benefic, contribuind la asigurarea sănătatii mamei şi a viitorului copil.

Dr. Sanda Naforniţă, medic specialist obstetrică - ginecologie, Anima Victoriei

Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt