Hirsutism
Anima Cresterea parului este un proces fiziologic influentat de numerosi factori: hormoni, vitamine, toxine din mediul inconjurator. Excesul de par dependent hormonal la femei poarta numele de hirsutism. Zonele in care pilozitatea este influentata de hormoni sunt considerate: fata, sanii...

 
Cresterea parului este un proces fiziologic influentat de numerosi factori: hormoni, vitamine, toxine din mediul inconjurator. Excesul de par dependent hormonal la femei poarta numele de hirsutism. Zonele in care pilozitatea este influentata de hormoni sunt considerate: fata, sanii, coapsele sau abdomenul. Modul de aparitie al pilozitatii excesive si alte manifestari asociate pot aduce informatii importante in ce priveste cauza acestuia.

Pilozitatea in exces debutata in perioada punertatii, cu agravare treptata, asociata cu exces ponderal si tulburari de menstra poate sugera un sindrom de ovare micropolichistice. In acest caz se observa nivele usor crescute de testosteron si un aspect micropolichistic al ovarelor la ecografie
Prin contrast, hirsutismul cu debut sau agravare rapida, care se insoteste cu valori mult crescute ale testosteronului poate sugera prezenta unei tumori la nivel ovarian sau suprarenal si necesita investigatii de urgenta.
Anumite boli suprarenale congenitale determinate de incapacitatea glandelor de a sintetiza in mod corect corticosteroizi se pot insoti cu hirsutism, cu aparitie la varste mici. Uneori nu se poate gasi o cauza specifica a hirsutismului, acesta fiind determinat de o sensibilitate crescuta a pielii la testosteron.

Tratamentul hirsutismului variaza in functie de cauza lui. Trebuie stiut ca tratamentele medicamentoase sunt mai eficiente in incetinirea cresterii parului dar influenteaza destul de putin parul deja deja existent, deci se recomanda asocierea cu metode de dermato-cosmetica. 

Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt