Fructul Goji – sanatate si longevitate
Anima

Un puternic antioxidant ce întăreşte inima şi sistemul imunitar reducand efectele procesului de îmbătrânire.


Stimulează producerea şi reproducerea celulelor sângelui precum şi regenerarea şi vindecarea mai rapidă a rănilor.
Fructul goji este menţionat încă din anul 475 în medicina tradiţională chineza ca remediu pentru ficat, rinichi, ochi, inimă. El îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ajută vederea, întăreste muşchii şi sistemul osos.
Eficient în cure de slăbire şi combaterea celulitei. Fitosterolii au un rol important în menţinerea nivelului colesterolului la un nivel cât mai mic, inhibând absorbţia lui intestinală.
Conţinutul de geranium creşte abilitatea corpului să producă g-interferon. Interferonul este un element important de care corpul are nevoie în lupta contra cancerului.

Este folosit de femei pentru tonifierea organismului după perioada ciclului menstrual, pentru combaterea greţurilor asociate cu primele 3 luni de sarcină şi pentru ameliorarea neplăcerilor legate de menopauză.
Stimulează nivelul energetic şi buna dispoziţie.
Ajută la îmbunătăţirea performanţei sexuale şi a fertilităţii
Este o sursă naturală de energie pentru corpul uman şi pe termen lung ajută la creşterea longevităţii.
Aceste fructe provin din munţii Himalaya, din regiunea Tibet. Sunt cultivate organic, atestate prin certificate bio, nu conţin pesticide sau alte chimicale şi sunt culese în perioada cea mai prielnică. Consumul zilnic recomandat este de cca.10-30 g, dar se poate consuma oricât fără să apară efecte negative. Fructele de goji se pot consuma ca atare sau sub formă de suc ori ceai.

Conţinut de micronutrienţi în fructele goji :

21 de minerale (printre care Ca, Po, Fe, Zn, Ge, Se);
18 aminoacizi
6 vitamine esenţiale (B2, B6, B12, E, C);
8 polizaharide şi 6 monozaharide;
5 acizi graşi nesaturaţi (incluzând acizi esenţiali precum acizii linoleic şi alfa-linoleic);
fitosteroli;
betacaroten, luteină şi alţi carotenoizi cu proprietăţi antioxidante;
numeroşi pigmenţi fenolici (fenoli).
Conţinut macronutritiv în fructele goji
carbohidraţi- 68%, proteine- 12%, lipide-10% şi fibre 10%. Valoare calorică totală: 370 (kCal)/100 g de fructe uscate.

Dr. Oana Bran - Medicina de familie

Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt