Medicina muncii

Se spune ca meseria este bratara de aur. La Anima sustinem ideea ca munca este o coroana de aur care innobileaza si aduce satisfactii pe care nimeni nu le poate nega. Credem ca la baza realizarilor si implinirilor profesionale sta intotdeauna un metal si mai pretios, sanatatea. 
Orice ai face in fiecare zi, sanatatea da tonusul proiectelor carora te daruiesti. La Anima intelegem importanta stilului tau de viata si iti aducem aproape doctori buni care stiu sa asculte.


Vrei o programare la Maternitatea Anima CF2?

Suna la Call Center Anima: 021. 9838

Serviciile de medicina muncii vin cu solutii in  problemele de sanatate si daca acestea sunt corect accesate pot ajuta angajatul sa conştientizeze necesitatea de a fi sănătos, pentru el insusi si ca sa poata fi de folos in familie, loc de munca, societate. In acest scop, medicul de medicina muncii impreuna cu departamentele de resurse umane pot elabora programe de sanatate ocupationala,  programe de gestionare eficienta a stresului, ergonomie , sanatate si securitate la locul de munca, adaptare la sarcinile de munca si la mediul de lucru, atingand astfel toate laturile activitatii pe toate nivelele oragnizatiei.

Noul cod al muncii prevede ca orice persoană care doreşte să se angajeze într-un loc de muncă trebuie să aibă obligatoriu, în dosarul care se depune la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi o Fişă de aptitudine care cuprinde examenul medical efectuat de un medic de medicina muncii.

Controlul medical periodic include

  • înregistrarea evenimentelor medicale care s-au petrecut în intervalul de la examenul medical în vederea angajării, sau la ultimul control medical periodic până în momentul controlului medical respectiv
  • examenul clinic efectuat de medicul specialist de medicina muncii
  • examene clinice şi paraclinice complementare, diferenţiate în funcţie de vârstă, sex, stare de sănătate.

Obligaţia angajatorului este de a completa pentru fiecare angajat

  • Fişa de solicitare pentru angajare / pentru controlul periodic;
  • Fişa de expunere la riscuri profesionale (angajare / control periodic).
  • Monitorizarea stării de sănătate a personalului expus la riscuri profesionale

Orice angajat cu aptitudine condiţionată sau inapt temporar va intra într-un program de supraveghere specială, în care medicul de medicina muncii va urma evoluţia afecţiunii depistate până la vindecarea / stabilizarea ei, legătura cu medicul de familie sau medicul specialist fiind în această etapă deosebit de importantă.

Medicul de medicina muncii va prezenta angajatorului un raport scris cu privire la situaţia stării de sănătate a angajaţilor în relaţie cu condiţiile de muncă şi riscurile profesionale.

   

 

Link-uri:
Pachete Corporate | Parteneri Anima | Oferta Corporate

    
   

Suna la Call Center Anima: 021.9838 si fa-ti o programare.

Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt