Astăzi, când tot mai multe sarcini zilnice ne ocupă timpul şi ne abat atenţia de la sănătatea noastră, informaţia medicală este mai importantă ca oricând. Prin intermediul reţelelor sociale din mediul online şi în interiorul clinicilor Anima, vă aşteptăm la dialog, astfel încât să aveţi toate datele necesare unor bune alegeri.


Anima

Ce stim despre varicela?

Varicela sau varsatul de vant este o boala infecto-contagioasa produsa de virusul varicelozosterian si care se intalneste mai frecvent in lunile de iarna si de primavara. Sursa de infectie o constituie bolnavii de varicela sau de herpes zoster care sunt infectiosi prin intermediul leziunilor tegumentare si ale mucoaselor.
Citește mai mult

Anima

Rujeola

Rujeola este o boală infecto-contagioasă provocată de virusul rujeolic şi care apare mai ales în copilarie. Boala se transmite pe cale respiratorie. Bolnavul e contagios din ultimele zile ale perioadei de incubaţie până la sfărşitul erupţiei. Rujeola lasă o imunitate durabilă şi puternică.
Citește mai mult

Anima

Problemele ombilicului la sugar si copilul mic

Din punct de vedere embriologic, ombilicul este un loc foarte aglomerat, fiind locul prin care trec vasele ombilicale dar si structuri implicate in dezvoltarea intestinului si vezicii urinare. Anomaliile ombilicale nu sunt niste raritati si constituie motive de ingrijorare pentru multi parinti.

Citește mai mult

Anima

Ingrijirea bontului ombilical

In timpul vietii intrauterine cordonul ombilical realizeaza legatura dintre fetus si placenta materna asigurand trecerea de elemente nutritive din sangele mamei in circulatia copilului. Dupa nastere cordonul ombilical este taiat la aproximativ 1,5 -3 cm de corp si ligaturat cu clame
Citește mai mult

Anima

Tratarea infecţiilor respiratorii la copii – problemă des întâlnită în sezonul rece

În fiecare an, copiii pot dezvolta 8 chiar şi 12 episoade de infecţii acute de căi respiratorii, în special în sezonul rece. Aceste infecţii afectează cel mai frecvent căile respiratorii superioare (nasul, faringele, laringele), putând apărea complicaţii ca inflamarea urechii medii (otitele) sau a sinusurilor (sinuzitele).
Citește mai mult

 
1 |  2 |  3 |  4 | 
 
 
Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt