Astăzi, când tot mai multe sarcini zilnice ne ocupă timpul şi ne abat atenţia de la sănătatea noastră, informaţia medicală este mai importantă ca oricând. Prin intermediul reţelelor sociale din mediul online şi în interiorul clinicilor Anima, vă aşteptăm la dialog, astfel încât să aveţi toate datele necesare unor bune alegeri.


Anima

Osteoporoza primara si osteoporoza secundara

Termenul de osteoporoza primara se refera la deteriorarea masei osoase care nu este asociata cu alte boli cronice fiind legata de imbatranire si scaderea functiei gonadelor.

 


Citește mai mult

Anima

Steroizii anabolizanti si performantele sportive

Steroizii anabolizanti sunt folositi in mod ilicit de catre sportivii de performanta si de practicanti ai culturismului.


Citește mai mult

Anima

Boala Basedow si sarcina

Boala Basedow este cea mai frecventa cauza de hipertiroidism la femeile de varsta fertila. Scaderea ratei de conceptie precum si cresterea ratei de avorturi spontane sunt frecvent intalnite la pacientele cu aceasta boala.


Citește mai mult

Anima

Vitamina D

Vitamina D reprezinta un grup de vitamine liposolubile, particularitatea ei fiind faptul ca in conditii de expunere solara organismul o poate sintetiza. Cele 2 forme principale de vitamina D sunt ergocalciferolul (vitamina D2) si colecalciferolul (vitamina D3). Cele 2 forme, desi sunt 2 substante cu structura chimica diferita, prezinta potenta biologica similara. Aceste substante reprezinta prohormoni (substante care necesita modificari structurale pentru a fi active biologic).


Citește mai mult

Anima

Deficitul de testosteron

Desi deficitul de estrogen si progesteron care apare la femei dupa instalarea menopauzei este de mult timp reconoscut si tratat, nu acelasi lucru se poate spune despre deficitul de testosteron care apare cu vasta la barbati. Motivele sunt diverse, de la reticenta pacientilor de a discuta cu medicul probleme considerate “intime” pana la tentinta de a atribui unele simptome procesului de imbatranire.


Citește mai mult
 
1 |  2 |  3 |  4 |  5 | 
 
 
Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt