Astăzi, când tot mai multe sarcini zilnice ne ocupă timpul şi ne abat atenţia de la sănătatea noastră, informaţia medicală este mai importantă ca oricând. Prin intermediul reţelelor sociale din mediul online şi în interiorul clinicilor Anima, vă aşteptăm la dialog, astfel încât să aveţi toate datele necesare unor bune alegeri.


Anima

Screeningul pentru cancer colorectal

Screeningul se efectuează la persoane asimptomatice, cu scopul de a detecta precoce prezenţa unei tumori. Se speră că astfel mortalitatea asociată cu tipul respectiv de cancer va scădea, datorită şanselor mai mari de vindecare atunci când diagnosticarea se realizează în stadii incipiente. Pentru cancerul colorectal există mai multe tipuri de investigaţii, care pot fi folosite în scop de screening: evaluare a hemoragiilor fecale oculte, sigmoidoscopie şi colonoscopie.
Citește mai mult

Anima

Cancerul tiroidian

ancerul tiroidian este cea mai frecventa tumora maligna care apare la nivelul sistemului endocrin. Cu toate acestea, reprezinta doar 1-2% din totalul tumorilor maligne la om. Din punctul de vedere al distributiei pe sexe, femeile sunt de 2-3 ori mai afectate decat barbatii de aceasta boala.


Citește mai mult

Anima

Sindromul ovarelor polichistice

Exista multa confuzie legat de diagnosticul de SOPC in randul femeilor. Precum am mentionat mai sus, aspectul ecografic al ovarelor nu este suficient pentru a stabili diagnosticul de SOPC. Este nevoie de cel putin inca unul dintre criteriile mentionate mai sus pentru stabilirea diagnosticului.
Citește mai mult

 
 
 
Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt