Astăzi, când tot mai multe sarcini zilnice ne ocupă timpul şi ne abat atenţia de la sănătatea noastră, informaţia medicală este mai importantă ca oricând. Prin intermediul reţelelor sociale din mediul online şi în interiorul clinicilor Anima, vă aşteptăm la dialog, astfel încât să aveţi toate datele necesare unor bune alegeri.


Anima

Ginecologie

Sanatatea femeii trebuie sa reprezinte o problema prioritara pentru familie si pentru societate, in general.


Citește mai mult

Anima

Manifestari clinice sugestive pentru sarcina

Va prezentam o lista cu manifestari ce se intalnesc de obicei in sarcina, dar nu sunt neaparat patognomonice (caracteristice) pentru sarcina.


Citește mai mult

Anima

Infecţiile vaginale

Infecţiile tractului genital reprezintă cea mai frecventă patologie întâlnită la pacientele care se prezintă la medicul ginecolog, mai mult de jumătate dintre paciente prezentând cel puţin un tip de infecţie genitală de-a lungul vieţii.


Citește mai mult

Anima

Herpesul genital – manifestări clinice

Herpesul genital este o infecţie cu transmitere sexuală persistentă şi cronică. Infecţia cu virusul herpes simplex(HVS) este cea mai frecventă cauză a leziunilor vulvare ulcerative, una din cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală. Herpesul genital este dobândit prin contact sexual, prin secreţiile contaminate sau suprafeţele mucoase. Perioada de incubaţie variază între 2-20 zile, cu o medie de 6 zile.


Citește mai mult

Anima

Tratamentul herpesului genital

Deşi leziunile herpetice se vindecă spontan în 10 zile, disconfortul pe care îl au majoritatea pacientelor determină necesitatea unui tratament. Când o pacientă se prezintă pentru prima dată la medic cu un episod simptomatic cel mai important obiectiv este îndepărtarea sau cel puţin diminuarea simptomelor.


Citește mai mult
 
1 |  2 | 
 
 
Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt