Astăzi, când tot mai multe sarcini zilnice ne ocupă timpul şi ne abat atenţia de la sănătatea noastră, informaţia medicală este mai importantă ca oricând. Prin intermediul reţelelor sociale din mediul online şi în interiorul clinicilor Anima, vă aşteptăm la dialog, astfel încât să aveţi toate datele necesare unor bune alegeri.


Anima

Factorii de risc cardio-vasculari

Factorii de risc reprezinta conditii ce se asociaza cu un risc crescut de a dezvolta o afectiune cardiovasculara.

Cu cat aveti mai multi factori de risc, cu atat exista posibilitatea dea va imbolnavii sau chiar de a muri de cauza

cardiaca este mai mare.


Citește mai mult

Anima

Tulburari ale circulatiei arteriale periferice

Tulburari ale circulatiei arteriale  periferice : boala arteriala periferica, afectiunile vasospastice , sindromul Raynaud, acrocianoza
Citește mai mult

Anima

Ce este angina pectorala?

Definitia anginei pectorale:

Angina pectorala de efort este o forma de manifestare a bolii cardiace ische­mice, caracterizata prin crize de durere pectorala (in spatele sternului), care apar la efort sau la emotii, dureaza cateva minute si dispar la incetarea cauzelor sau la administrarea nitroglicerinei sub limba.


Citește mai mult

Anima

Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale

Ce este monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale?

Masurarea tensiunii arteriale (TA) cu ajutorul unui aparat special portabil, prevazut cu o manseta atasata la bratul pacientului, care se umfla intermitent (in general din 30 in 30 de minute ziua si din ora in ora noaptea) timp de 24 de ore. Aparatul inregistreaza valorile masurate, care sunt apoi prelucrate pe computer si analizate de catre medic.


Citește mai mult

Anima

Hipertensiunea arteriala in bolile endocrine

hipertensiunea arteriala, prin subdiagnosticare, dar si prin tratament insuficient sau incorect, continua sa fie o problema majora de sanatate, factor de risc pentru patologia cardiovasculara si accident vascular cerebral, conducand astfel la dizabilitate si moarte prematura...
Citește mai mult

 
1 |  2 | 
 
 
Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt