Astăzi, când tot mai multe sarcini zilnice ne ocupă timpul şi ne abat atenţia de la sănătatea noastră, informaţia medicală este mai importantă ca oricând. Prin intermediul reţelelor sociale din mediul online şi în interiorul clinicilor Anima, vă aşteptăm la dialog, astfel încât să aveţi toate datele necesare unor bune alegeri.


Anima

Boala de reflux gastroesofagian

Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este o afectiune digestiva cronica, ce se defineste prin prezenta manifestarilor clinice cu impact asupra calitatii vietii...


Citește mai mult

Anima

Ulcerul gastric si duodenal

Ulcerul gastric sau duodenal reprezinta o pierdere de substanta la nivelul mucoasei gastrice/duodenale (nisa).
Ulcerul este o afectiune care intereseaza pana la 20% din populatie, ulcerul duodenal fiind mai frecvent intalnit decat ulcerul gastric.

Citește mai mult

Anima

Hemoragia digestivă – principalele manifestări clinice

Ce este hemoragia digestivă? Hemoragia digestivă reprezintă pierderea de sânge de la nivelul tubului digestiv (esogag, stomac, duoden, intestine subţire, colon).


Citește mai mult

Anima

Diskinezia biliară

Ce este diskinezia biliară? Diskinezia biliară se defineşte prin totalitatea manifestărilor clinice determinate de tulburările funcţionale de motilitate (mişcare) ale vezicii biliare şi căilor biliare, în absenţa litiazei biliare sau a altor modificări organice. Aceste tulburări de motilitate pot fi hipokinetice (asa numita ”fiere leneşă”) sau hiperkinetice.


Citește mai mult

Anima

Hemangiomul hepatic

Hemangiomul hepatic este o aglomerare (“ghem”) de vase anormale, mari, tortuoase (neregulate) care ia aspect ecografic de nodul, de dimensiuni variabile, localizat la nivelul ficatului. Este cea mai frecventă formaţiune tumorală benignă hepatică (nu evoluează niciodată la cancer) descoperită de obicei întâmplător. Localizarea de elecţie este la nivelul lobului drept al ficatului; poate fi unic (cel mai adesea), sau pot exista mai multe hemangioame hepatice.


Citește mai mult
 
1 |  2 |  3 | 
 
 
Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt