Simpozion Anima 13 Iunie
Clinicile Anima impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va adreseaza in mod oficial invitatia de a participa si contribui in mod activ la lucrarile seminarului cu tema: “SANATATEA SI SECURITATEA MUNCII IN INSTITUTIILE DE INVATAMANT ", care va avea loc in ziua de 13.06.2013, intre orele 9:30-12:30, la sala de sedinte a Liceului Matei Basarab, situat in str. Matei Basarab nr. 32-34, Sector 3. 

17.06.2013

Relatari de la Simpozionul “Sanatatea si Securitatea Muncii in Institutiile de Invatamant" - Anima 13 Iunie

In data de 13 iunie 2013 a avut loc al 3- lea Simpozion organizat de Clinicile Anima impreuna cu Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti pe teme de sanatate si securitate in munca, desfasurat  in sala de conferinte a Liceului Matei Basarab, cu participarea reprezentantilor  Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti,  Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Federatiei Romane de Psihoterapie, Colegiului Psihologilor din Romania si prestatori de servicii in domeniu.

Aceasta editie a fost dedicata personalului din institutiile de invatamant, cu accent pe masurile ce ar trebui  luate pentru imbunatatirea starii de sanatate si securitate in randul cadrelor didactice, dar si despre metode de diagnostic si prevenire a riscurilor psihosociale in munca.

Evenimentul a fost deschis de catre Dl.Constantin Traistaru – Inspector Scolar Genaral, dupa care a umat o succesiune de prezentari  si alocutiuni atat din partea organizatorilor cat si a invitatilor.

Principalele subiecte atinse au fost : “Prevenirea si diagnosticarea riscurilor phihosociale” – tema sustinuta de catre reprezentantii ITM ; “Stresul in munca la cadrele didactice” –lucrare dezbatuta de D-na Mariana Comaneanu -  Membru al Federatiei Romane de Psihoterapie  si al Colegiului Psihologilor din Romania – Clinicile Anima;  despre metoda E.S.P.E.R.E. si “Cum sa imbunatatim relatiile noastre prin comunicare” a vorbit  D-na Carmen Sas – Specialist  in comunicare relationala –Clinicile Anima.

“Preventia si cresterea calitatii vietii” – componenta a  strategiei Anima – a fost sustinuta pe larg de catre Dl. Cristian Sas – Director General ANIMA  - care a precizat  inca o data  ca solutia pentru cresterea calitatii vietii si a sperantei de viata  este “ Punerea preventiei pe primul loc in actul medical de ambulatoriu ! Indiferent de specialitate medicul nostru este in primul rand responsabil sa atraga atentia pacientului asupra factorilor de RISC pe care ii observa si sa actioneze!”

“De ce preventie?
Cu totii stim faptul ca este mai ieftin sa PREVII decat sa REPARI !

In sanatate e mai mult de atat:

Un rau facut de multe ori NU poate fi REPARAT in totalitate oricat ai cheltui!” - Dl. Cristian Sas - Director General ANIMA

 

ANIMA este unul din liderii pietei de servicii medicale de medicina muncii cu peste 120.000 de abonati, avand in prtofoliu companii precum: Carrefour Romania, Loteria Nationala, GDF, Rewe Romania, Kaufland, Profi, Mega Image, Cec  Bank, Apele Romane, etc.

Imagini Eveniment:

Cristian Sas  Simpozion ISB  Simpozion ISB2

 

----------------------------------------

10.06.2013

ANIMA promoveaza “SANATATEA SI SECURITATEA MUNCII IN INSTITUTIILE DE INVATAMANT"

 

Măsurile de sanatate si secutitate in munca in institutiile solare şi „stresul” – ca principala expunere la riscuri pentru cadrele didactice vor fi analizate de reprezentanţi ai autorităţilor publice şi jucători privaţi din domeniul serviciilor medicale la evenimentul organizat joi, 13.06.2013  de ANIMA.        

 

La aceasta reuniune de lucru vor participa reprezentanti ai  Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti,  Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Federatiei Romane de Psihoterapie, Colegiului Psihologilor din Romania si prestatori de servicii in domeniu.

 

Se vor  prezenta lucrari si se vor exprima pareri, opinii si puncte de vedere referitoare la tema seminarului. “ Dreptul muncitorilor la conditii decente de munca este un drept fundamental uman, pe care Organizatia Internationala a Muncii il promoveaza in momentul crearii sale in 1919. Nu exista sistem in care sa fie exclus complet pericolul potential de accidentare sau imbolnavire, apare intodeauna un risc rezidual, fie si datorita imprevizibilitatii actiunii omului. Daca nu se fac interventii corectoare pe parcurs, acest risc rezidual creste, pe masura ce elementele sistemului de munca se degradeaza prin imbatranire”, a specificat Dl. Dr. Ing. Constantin Bujor – Inspector Sef – Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti.

 

“Aceasta conferinta face parte din strategia ANIMA de a se implica in dezvoltarea sustenabila a pietei serviciilor medicale de medicina muncii cu un focus accentuat pe preventie si cresterea calitatii vietii”, a declarat Dl. Cristian Sas – Director General ANIMA.

ANIMA este unul din liderii pietei de servicii medicale de medicina muncii cu peste 120.000 de abonati, avand in prtofoliu companii ca: Carrefour Romania, Loteria Nationala, GDF, Rewe Romania, Kaufland, Profi, Mega Image, Cec  Bank, Apele Romane, etc.

 

Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt