Relatari de la Simpozionul “Sanatatea si Securitatea Muncii in Institutiile de Invatamant"

Relatari de la Simpozionul “Sanatatea si Securitatea Muncii in Institutiile de Invatamant" - Anima 13 Iunie

In data de 13 iunie 2013 a avut loc al 3- lea Simpozion organizat de Clinicile Anima impreuna cu Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti pe teme de sanatate si securitate in munca, desfasurat  in sala de conferinte a Liceului Matei Basarab, cu participarea reprezentantilor  Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti,  Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Federatiei Romane de Psihoterapie, Colegiului Psihologilor din Romania si prestatori de servicii in domeniu.

Aceasta editie a fost dedicata personalului din institutiile de invatamant, cu accent pe masurile ce ar trebui  luate pentru imbunatatirea starii de sanatate si securitate in randul cadrelor didactice, dar si despre metode de diagnostic si prevenire a riscurilor psihosociale in munca.

Evenimentul a fost deschis de catre Dl.Constantin Traistaru – Inspector Scolar Genaral, dupa care a umat o succesiune de prezentari  si alocutiuni atat din partea organizatorilor cat si a invitatilor.

Principalele subiecte atinse au fost : “Prevenirea si diagnosticarea riscurilor phihosociale” – tema sustinuta de catre reprezentantii ITM ; “Stresul in munca la cadrele didactice” –lucrare dezbatuta de D-na Mariana Comaneanu -  Membru al Federatiei Romane de Psihoterapie  si al Colegiului Psihologilor din Romania – Clinicile Anima;  despre metoda E.S.P.E.R.E. si “Cum sa imbunatatim relatiile noastre prin comunicare” a vorbit  D-na Carmen Sas – Specialist  in comunicare relationala –Clinicile Anima.

“Preventia si cresterea calitatii vietii” – componenta a  strategiei Anima – a fost sustinuta pe larg de catre Dl. Cristian Sas – Director General ANIMA  - care a precizat  inca o data  ca solutia pentru cresterea calitatii vietii si a sperantei de viata  este “ Punerea preventiei pe primul loc in actul medical de ambulatoriu ! Indiferent de specialitate medicul nostru este in primul rand responsabil sa atraga atentia pacientului asupra factorilor de RISC pe care ii observa si sa actioneze!”

“De ce preventie?
Cu totii stim faptul ca este mai ieftin sa PREVII decat sa REPARI !

In sanatate e mai mult de atat:

Un rau facut de multe ori NU poate fi REPARAT in totalitate oricat ai cheltui!” - Dl. Cristian Sas - Director General ANIMA

 

ANIMA este unul din liderii pietei de servicii medicale de medicina muncii cu peste 120.000 de abonati, avand in prtofoliu companii precum: Carrefour Romania, Loteria Nationala, GDF, Rewe Romania, Kaufland, Profi, Mega Image, Cec  Bank, Apele Romane, etc.

Imagini Eveniment:

Cristian Sas  Simpozion ISB  Simpozion ISB2

Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt