„Preventia” – promovata de ANIMA in cadrul Saptamanii Europene pentru Sanatatea si Securitatea la locul de munca

In cadrul seminarului cu temele «  Managementul riscurilor, stres, dialog social » organizat de Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti, ANIMA a luat parte activ  punctand « Serviciile de prevenire a bolilor profesionale in sistem privat »

Lucrarile seminarului cu au avut loc in data de 31.10.2013, la sala de conferinte a Liceului Matei Basarab. La aceasta reuniune de lucru au participat reprezentanti ai  Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Inspectiei Muncii, Directiei de Sanatate Publica, C.N.P.A.S.,  A.N.O.F.M., Sindicate,  Mass-media si prestatori de servicii in domeniu. 

            Prezentarile sustinute de lectori au starnit interesul audientei. Printre subiectele atinse s-au numarat  “STRESUL LA LOCUL DE MUNCA:  CERTITUDINE  IN ANALIZA SECURITATII SI SANATATII IN MUNCA ?” cu date exacte sustinute de catre reprezentantii ITM, “Sistemul de asigurare privind accidentele de muncă şi bolile profesionale” – sustinut de reprezentatii Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti – Serviciul de accidente de munca si boli profesionale, “NOUTATI LEGISLATIVE IN DOMENIUL GESTIONARII ACCIDENTELOR”, “BOLILE LEGATE DE PROFESIE ÎN ACTIVITATEA DE BIROU” exemplificate concret pe studii de caz, “SARCINA DE MUNCA - FACTOR PRINCIPAL DE RISC DE ACCIDENTARE”, “STRESUL SI VIOLENTA IN MUNCA”, „Integrarea serviciilor de medicina muncii cu medicina de familie si asigurarea de sanatate publica” – sustinut de Dl Cristian Sas – Director general ANIMA.

In opinia Dlui dr. ing. Constantin BUJOR  -  Inspector Sef,  I.T.M. Bucuresti - :” Prevenirea stresului la locul de munca reprezintă o provocare pentru Inspecţia Muncii, în sensul că va trebui să se pună din ce în ce mai des întrebarea dacă gestionarea riscului datorat stresului se face ţinând cont de realităţile obiective ale organizaţiei (companiei) sau se folosesc şabloane care de cele mai multe ori pot fi depăşite de situaţie”

Pornind de la ideea ca :”Daca o problema de stres profesional este identificata,  o actiune trebuie inceputa imediat, fie in termeni de prevenire, fie in termeni de eliminare sau de diminuare”, si tinand cont de statisticile accidentelor de munca facute in ultimii 17 ani (cei mai multi accidentati sunt în jurul vârstei de 46-48 de ani ) ANIMA a promovat Preventia pentru cresterea calitatii vietii.

Dl Cristian Sas, Director General ANIMA  a evidentiat importanta utilizarii asigurarii publice in beneficiul angajatilor: “In acest moment majoritatea companiilor nu reusesc sa utilizeze in beneficiul angajatilor lor contributiile la sanatate, ce depasesc 10,7% din bugetul de salarii. Clinicile ANIMA se evidentiaza pe piata serviciilor de medicina muncii prin capacitatea de a integra aceste resurse in beneficiul clientilor sai”. 

ANIMA este unul din liderii pietei de servicii medicale de medicina muncii cu peste 120.000 de abonati, avand in portofoliu companii ca: Kaufland, Loteria Nationala, Carrefour Romania, GDF, Rewe Romania, Profi, Mega Image, Cec  Bank, Apele Romane, etc.
Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt