Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada
In clinica Anima Promenada poti beneficia de sedinte individuale de 50 min  sau de ateliere de comunicare, grupuri de 10 - 15 persoane.

In luna octombrie - ai prima sedinta de 30 minute gratuit


Ce este Comunicarea Relationala?

Comunicarea Relationala este o metoda pusa la punct de catre psiho-sociologul francez Jacques Salome, de data aceasta sub forma unei pedagogii cu valoare terapeutica. 

Asadar este  posibil sa invatam aceasta comunicare, aproape la fel cum invatam o limba noua. Comunicarea relationala se sprijina pe  concepte, instrumente si reguli de igiena relationala, care permit practicarea ei zilnica si rezolvarea dificultatilor pe care le traim in oricare din relatiile noastre, blocaje, conflicte intrapersonale, comportamente atipice, poate chiar banale care ne impiedica sa putem avea o energie maxima de-a lungul zilei.

Este vorba despre o noua perspectiva asupra comunicarii si asupra relatiilor pe care o propune Comunicarea Relationala in vietile noastre. De fapt 90% dintre noi nu traim dificultati psihologice, ci dificultati de comunicare - de aici neintelegeri in relatia de cuplu, sau in relatia cu parintii, cu copiii, cu sefii sau colegii. Cateva reguli si concepte noi ne vor ajuta sa ne clarificam aspecte importante si sa ne eliberam de multe din dificultatile zilnice care ne scad energia, cheful de viata, bucuria, stima de sine, increderea si chiar imunitatea.

Va invit sa priviti o relatie ca pe un canal, de o parte cat si de cealalta ea poate fi intretinuta, stimulata sau, din contra poate fi maltratata, prost gestionata si toxica.

Intr-o relatie de non-dependenta, o relatie libera, fiecare se simte responsabil numai de capatul lui de relatie si se comporta (sau invata si se angajeaza sa se comporte) in acord cu aceasta responsabilitate.

Intre mine si celalalt poate circula un continut pozitiv, sau un continut negativ, mesaje, cuvinte, comportamente de natura sa hraneasca realtia sau care o pot otravi. Iar ce se intampla cand ajungem la maturitate, de exemplu, este ca nici nu mai reusim sa ne dam seama cand ceva este bun pentru noi si cand ceea ce vine de la celalalt este foarte toxic.

Intr-un mod de a trai relational imi asum responsabilitatea pentru ceea ce pun in acea relatie, pentru ceea ce spun, exprim, simt, sau ceea ce fac si il invit si pe celalalt sa isi asume responsabilitatea pentru ceea ce spune, exprima, simte, sau face.

Daca o relatie se bazeaza pe raportul dominant/dominat si propune un mod antirelational - fiecare colaboreaza direct sau indirect la dominatia unuia si la supunerea celuillalt, sistemul va functiona, dar ma va face sa ma simt secatuit de energie

Eu pot fi responsabil de ceea ce emit, dar si de maniera in care primesc ce vine de la celalalt. De fiecare data eu sunt cel care da sens mesajului pe care il primesc.

Celalalt este responsabil de modul in care primeste un mesaj de la mine. El este cel care ofera un sens mesajului pe care il primeste.

Ce imi propune comunicarea relationala este sa devin CO-AUTOR aI relatiilor mele, sa dispun de o autonomie afectiva, materiala si spirituala care sa imi permita sa am o viata implinita.

Carmen Sas - Specialist Comunicare Realtionala

 

Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt