Muscatura de capusa

  Capusele sunt insecte parazitare, care se gasesc pe tegumentele mamiferelor-gazde si se hranesc cu sangele lor. Stau in iarba si de acolo trec pe tegumentele gazdelor. Prin ele se pot transmite: boala Lyme, sau diferite forme de meningo-encefalita.
  Imediat ce observati pe tegumentele copilului sau ale dvs o capusa, ea trebuie indepartata cu rapiditate si trebuie dezinfectat locul. E bine sa controlati locul muscaturii cateva ore dupa ce aceasta s-a produs, pentru a observa aparitia unei inflamatii locale ( sensibilitate locala, durere, edem).
  Semnele generale principale si comune pe care le pot determina capusele, care paraziteaza un organism sunt: febra, greata, durere de cap (cefalee), varsaturi, dureri articulare si  musculare, semne care pot persista pana la 10-20 zile. Uneori semnele sunt numai locale. Rar, pot aparea si semne neurologice: letargie, oboseala, paralizie( printr-o neurotoxina eliberata).
  Atitudine: prezentarea de urgenta la medic in cazul in care apar semne de alergie, cand inflamatia locala e mare, apar amorteli, parestezii ale membrelor, sau cefalee si vertij. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa indepartati capusa, avand grija ca indepartarea sa fie totala( cap+corp).

 
Dr. Mogos Mihaela
Medic Specialist Medicina de Familie

Știri
24-11-2016
Cresterea si dezvoltarea la copii  >>>


12-11-2015
Te dor articulatiile?  >>>


30-09-2015
Sedinte de Comunicare Relationala in Anima Promenada  >>>


seatbelt